Onze service afdeling

Niet alleen voor de aanschaf en montage van nieuwe of gebruikte banden kunt u bij ons terecht.

Maar ook voor het:
- Controleren van de bandenspanning
- Meten van de profieldiepte
- Reparatie (banden)

Controleren van de bandenspanning
Een van de belangrijkste factoren die de eigenschappen van een band bepalen, is de bandenspanning. De band dient altijd op de juiste spanning te zijn.
Voordelen: vermindering brandstofgebruik, minder slijtage, meer grip op de weg, optimaler stuurgedrag, beter remvermogen, betere acceleratie. De Zwarte Band controleert voor u de bandenspanning met de meest geavanceerde apparatuur.

Meten van de profieldiepte
Voor het afvoeren van vocht, zoals regenwater, is voldoende profieldiepte van levensbelang. Bij een nat wegdek geldt: hoe meer profiel, hoe meer en hoe beter het water afgevoerd kan worden. U heeft dan veel meer grip op de weg. Zorg voor veiligheid voor uzelf, uw passagiers en uw medeweggebruikers.
Laat daarom de profieldiepte van uw banden regelmatig controleren door De Zwarte Band.

Balanceren
Is een band/wielcombinatie in onbalans? Trilt uw stuur hinderlijk? Met behulp van de meest moderne balanceerapparatuur bepalen wij de grootte en positie van de onbalans. Daarna brengen wij de exacte hoeveelheid balanceergewicht op de juiste plaats, en lossen zo het probleem voor u op.

Reparatie
Heeft u een lekke autoband? Vervanging van de band is niet altijd noodzakelijk. Bandreparatie is een goed, veilig en voordelig alternatief. Reparatie is vaak mogelijk als de beschadiging in het loopvlak, schouder of de zijwand van de band zit.